Wilki do mięsa 

Wilki do mięsa

 

W kuchni polskiej oraz w kuchniach innych narodów spotkać można wiele dań mięsnych. Część z nich wymaga uprzedniego zmielenia mięsa, jak choćby tradycyjne kotlety mielone. O ile w gospodarstwach domowych do obróbki mięsa używa się niewielkich maszynek ręcznych lub elektrycznych, o tyle w dużych zakładach gastronomicznych konieczne jest zastosowanie profesjonalnych, wydajnych urządzeń. Są nimi wilki do mięsa, które prezentujemy w poniższej kategorii.

 

Dlaczego warto zainwestować w wilki do mięsa?

 

Wilki do mięsa sprawdzają się wszędzie tam, gdzie potrzebne jest szybkie i dokładne zmielenie mięsa. Profesjonalne urządzenia mielą różne rodzaje mięsa pozbawionego kości i skórki dzięki funkcjonalnym podzespołom i solidnej konstrukcji. Sprawne i niezawodne wilki są więc nieocenione w całym przetwórstwie mięsnym, sklepach, restauracjach, stołówkach, hotelach i nie tylko. Znacznie usprawniają mielenie mięsa i odpowiednio przygotowują je do dalszej obróbki mechanicznej i termicznej.

 

Jak działają wilki do mięsa?

 

Mięso przeznaczone wsypuje się do urządzenia. Specjalny mechanizm podaje mięso do gardzieli wilka, w której zamontowane są narzędzia tnące. Ich zadaniem jest rozdrobnienie mięsa i przekazanie go dalej, do podstawionych pojemników. Do zmielonego mięsa wystarczy jedynie dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, a następnie uformować z nich kotlety mielone. Zmielone mięso może służyć też do przygotowania pysznego pasztetu. A to tylko część możliwości, jakie oferuje to profesjonalne urządzenie. Z pomocą wilka do mięsa etap mielenia przebiega o wiele szybciej, sprawniej i wydajniej.

 

Wilki do mielenia mięsa w sklepie online

 

W odpowiedzi na potrzeby naszych klientów, oferujemy im profesjonalne wilki do mięsa wykonane z wysokiej jakości materiałów przeznaczonych do styczności z żywnością – stali nierdzewnej, stopów metali i anodowanego żelaza. Łatwo odłączana gardziel to dodatkowy atut proponowanych w naszym sklepie wilków do mięsa. Funkcjonalne urządzenia posiadają w komplecie sita, nóż, popychacz oraz tacę podawczą, które odpowiadają za szybkie i wygodne mielenie nawet dużych ilości mięsa. Na ciągłą pracę wilków do mięsa pozwalają zastosowane w nich wentylatory odprowadzające gorące powietrze z silnika. Proponowane przez nas maszyny są łatwe do utrzymania w czystości i wyróżniają się doskonałą żywotnością.

 

Szukasz solidnie wykonanych, wysoko funkcjonalnych i atrakcyjnych maszyn do mielenia mięsa? Wilki, zaprezentowane w tej kategorii, łączą wysokie parametry działania z niskim kosztem inwestycji w urządzenia.

Wilki do mięsa
Sortuj produkty:
  • Cookpro

    Cena:1 000,00zł netto 1 299,00zł

    1 230,00zł brutto

    w magazynie
    Promocja

    Wilki do mięsa 12 to urządzenia przeznaczone do zakładów gastronomicznych, sklepów i hoteli. Wilk przystosowany jest do pracy ciągłej dzięki zastosowaniu wentylatora odprowadzającego gorące powietrze z silnika Taca podawcza wykonana ze stali nierdzewnej Sito nóż ślimak oraz gardziel wykonane z wyjątkowo trwałych stopów metali. Obudowa wykonana z...

  • Cookpro

    Cena:1 350,00zł netto 1 799,00zł

    1 660,50zł brutto

    w magazynie
    Promocja

    Wilki do mięsa to urządzenia przeznaczone do zakładów gastronomicznych, sklepów i hoteli.  Łatwo odłączana gardziel Otwór wsadowy o średnicy 50mm W komplecie: sita 8mm i 6mm, nóż, popychacz oraz taca podawcza.

  • Cookpro

    Cena:3 725,50zł netto

    4 582,37zł brutto

    w magazynie

    Wilki do mięsa Linia TC to urządzenia przeznaczone do zakładów gastronomicznych, sklepów i hoteli. Wilk przystosowany jest do pracy ciągłej, dzięki zastosowaniu wentylatora odprowadzającego gorące powietrze z silnika. Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej. Odłączana gardziel...

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
1 230,00zł Do darmowej wysyłki brakuje Ci
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki