Kotleciarki 

Maszyny do nacinania kotletów i rozbijania mięsa – niezbędne wyposażenie gastronomiczne

 W całej branży gastronomicznej, nie tylko smak potraw, ale i szybkość ich serwowania decydują o zadowoleniu gości. Dlatego też żadna profesjonalna kuchnia, w której podawane są dania z mięsa, nie może obejść się bez wysoce funkcjonalnego urządzenia, jakim jest kotleciarka, nazywana potoczenie steakerem. Kotleciarki mogą być z powodzeniem stosowane także w sklepach mięsnych, w których konieczne jest odpowiednie przygotowanie mięsa do sprzedaży. Maszyna do rozbijania i nacinania mięsa umożliwia kucharzom i pracownikom punktów mięsnych sprawnie przygotowywać duże ilości jednakowych kotletów, steków, zrazów, filetów, befsztyków, sznycli, oraz bitek. Dzięki kotleciarkom praca w gastronomii staje się bardziej wydajna, a zatrudnione w niej osoby nie muszą wykonywać monotonnej obróbki mięsa za pomocą nieporęcznych tłuczków.

 

Sposób na idealnie kruche i soczyste mięso dzięki kotleciarce

 Większa wydajność pracy kuchni w restauracjach, stołówkach, firmach cateringowych i innych lokalach gastronomicznych to nie jedyna zaleta zastosowania kotleciarek. Praktyczne urządzenia zapewniają prawidłowe nacięcie i spulchnienie mięsa, niezbędne do jego prawidłowego formowania i obróbki cieplnej. Z pomocą maszyny mięso osiąga idealną wielkość i grubość, co znajduje odzwierciedlenie w doskonałym smaku potraw podawanych gościom. Dostępne w naszej ofercie kotleciarki do mięsa nie miażdżą też struktury surowca oraz nie powodują wypływania z niego naturalnych soków, tak ważnych w obróbce termicznej mięsa. Niewielkie straty wagowe to kluczowa z perspektywy branży gastronomicznej zaleta maszyn do rozbijania i nacinania mięsa.

 

Kotleciarka ręczna czy elektryczna?

 Nie ma wątpliwości, że kotleciarka mięsna przyśpiesza pracę profesjonalnej kuchni i podnosi walory smakowe serwowanych przez nią dań. Producenci urządzeń gastronomicznych oferują swoim klientom zarówno kotleciarki ręczne, jak i kotleciarki elektryczne. Wybór odpowiedniego sprzętu wymaga przyjrzenia się z bliska obu tym rozwiązaniom. Kotleciarka ręczna, ze względu na niewielką wydajność, sprawdzi się przede wszystkim w punktach mięsnych i mniejszych lokalach gastronomicznych. Kotleciarka z napędem elektrycznym to z kolei doskonały wybór dla miejsc takich jak restauracje, domy weselne czy stołówki zakładowe, w których jednorazowo należy przygotować duże porcje kotletów, bitek czy steków. W takim przypadku zakup atrakcyjnej cenowo kotleciarki do mięsa szybko się zwróci, poprzez ograniczenie czasu pracy ludzi i zmniejszenie wydatków związanych z energią elektryczną wykorzystaną na obróbką termiczną potraw.

Kotleciarki to profesjonalne urządzenie do obróbki mięsa. Oszczędzając czas poprawia opłacalność, wydajność produkcji oraz powtarzalność jakości przygotowywanych dań.

Kotleciarki
Sortuj produkty:
  • Cookpro

    Cena:2 415,00zł netto

    2 970,45zł brutto

    w magazynie

    Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej Duża wydajność  Otwory wentylacyjne na bokach urządzenia odprowadzające ciepło Gumowe antypoślizgowe nóżki ułatwiające stabilne ustawienie maszyny podczas pracy Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
1 230,00zł Do darmowej wysyłki brakuje Ci
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki