Obróbka mechaniczna 

Obróbka mechaniczna

Obróbka mechaniczna to jeden z kluczowych elementów pracy w każdej profesjonalnej kuchni. Krojenie, obieranie czy mielenie produktów nie byłoby możliwe bez specjalistycznego wyposażenia gastronomicznego. By usprawnić przygotowywanie i wydawanie posiłków, przygotowaliśmy bogatą ofertę urządzeń do obróbki mechanicznej. Szukasz wydajnych i niezawodnych maszyn do swojej kuchni? Znajdziesz je w naszym asortymencie!

Obróbka mechaniczna w gastronomii

Przed przystąpieniem do obróbki cieplnej pokarmów konieczna jest ich obróbka mechaniczna. Najczęściej polega ona na oczyszczeniu, pokrojeniu, zmieleniu, wyrobieniu, uformowaniu czy zmieszaniu produktów, mających służyć do przygotowania potraw. Są to często czasochłonne i pracochłonne czynności. W celu zwiększenia wydajności kuchni, warto zainwestować w specjalistyczne maszyny do obróbki mechanicznej. Jej zastosowanie pozwoli Ci jeszcze szybciej serwować idealnie przyrządzone potrawy w swoim lokalu!

Maszyny do obróbki mechanicznej

W naszej ofercie zebraliśmy wysokiej klasy urządzenia do obróbki mechanicznej produktów spożywczych. Znajdziesz wśród nich wilki do mięsa, kotleciarki, krajalnice, szatkownice, nadziewarki do kiełbas, topory i toporki oraz szereg przydatnych akcesoriów do maszyn. Starannie wykonane urządzenia wyróżniają się bezawaryjną i dokładną pracę w profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Dzięki nim praca w Twojej kuchni będzie łatwa, przyjemna i jeszcze bardziej wydajna.

Skompletuj wyposażenie do obróbki mechanicznej

Wszystkie oferowane przez nas urządzenia do obróbki mięsnej to wysoce funkcjonalne maszyny, które zastąpią Ciebie i Twoich pracowników w najbardziej czasochłonnych i pracochłonnych zajęciach. To sprawi, że będziesz mógł zająć się tym, na czym znasz się najlepiej – gotowaniem! Kompleksowa oferta naszego sklepu daje Ci możliwość skompletowania wszelkiego niezbędnego w kuchni sprzętu do obróbki mechanicznej. Szczegółowy asortyment zajdziesz w poniższej kategorii.

Sprzęt do zadań specjalnych

Obieranie ziemniaków? Krojenie marchewek? Usuwanie kości z mięsa? Te z pozoru ciężkie zajęcia mogą stać się banalnie łatwe i niezwykle szybkie. Wystarczy, że zdecydujesz się na zakup maszyn gastronomicznych, wspomagających pracę na każdym zapleczu kuchennym. Ich stosowanie nie tylko ogranicza czas pracy w kuchni, ale i obniża jej koszty oraz gwarantuje powtarzalność smaków serwowanych potraw.

Obróbka mechaniczna
  • Wilki do mięsa
    Wilki do mięsa

    Wilki do mięsa

     

    W kuchni polskiej oraz w kuchniach innych narodów spotkać można wiele dań mięsnych. Część z nich wymaga uprzedniego zmielenia mięsa, jak choćby tradycyjne kotlety mielone. O ile w gospodarstwach domowych do obróbki mięsa używa się niewielkich maszynek ręcznych lub elektrycznych, o tyle w dużych zakładach gastronomicznych konieczne jest zastosowanie profesjonalnych, wydajnych urządzeń. Są nimi wilki do mięsa, które prezentujemy w poniższej kategorii.

     

    Dlaczego warto zainwestować w wilki do mięsa?

     

    Wilki do mięsa sprawdzają się wszędzie tam, gdzie potrzebne jest szybkie i dokładne zmielenie mięsa. Profesjonalne urządzenia mielą różne rodzaje mięsa pozbawionego kości i skórki dzięki funkcjonalnym podzespołom i solidnej konstrukcji. Sprawne i niezawodne wilki są więc nieocenione w całym przetwórstwie mięsnym, sklepach, restauracjach, stołówkach, hotelach i nie tylko. Znacznie usprawniają mielenie mięsa i odpowiednio przygotowują je do dalszej obróbki mechanicznej i termicznej.

     

    Jak działają wilki do mięsa?

     

    Mięso przeznaczone wsypuje się do urządzenia. Specjalny mechanizm podaje mięso do gardzieli wilka, w której zamontowane są narzędzia tnące. Ich zadaniem jest rozdrobnienie mięsa i przekazanie go dalej, do podstawionych pojemników. Do zmielonego mięsa wystarczy jedynie dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, a następnie uformować z nich kotlety mielone. Zmielone mięso może służyć też do przygotowania pysznego pasztetu. A to tylko część możliwości, jakie oferuje to profesjonalne urządzenie. Z pomocą wilka do mięsa etap mielenia przebiega o wiele szybciej, sprawniej i wydajniej.

     

    Wilki do mielenia mięsa w sklepie online

     

    W odpowiedzi na potrzeby naszych klientów, oferujemy im profesjonalne wilki do mięsa wykonane z wysokiej jakości materiałów przeznaczonych do styczności z żywnością – stali nierdzewnej, stopów metali i anodowanego żelaza. Łatwo odłączana gardziel to dodatkowy atut proponowanych w naszym sklepie wilków do mięsa. Funkcjonalne urządzenia posiadają w komplecie sita, nóż, popychacz oraz tacę podawczą, które odpowiadają za szybkie i wygodne mielenie nawet dużych ilości mięsa. Na ciągłą pracę wilków do mięsa pozwalają zastosowane w nich wentylatory odprowadzające gorące powietrze z silnika. Proponowane przez nas maszyny są łatwe do utrzymania w czystości i wyróżniają się doskonałą żywotnością.

     

    Szukasz solidnie wykonanych, wysoko funkcjonalnych i atrakcyjnych maszyn do mielenia mięsa? Wilki, zaprezentowane w tej kategorii, łączą wysokie parametry działania z niskim kosztem inwestycji w urządzenia.

  • Kotleciarki
    Kotleciarki

    Maszyny do nacinania kotletów i rozbijania mięsa – niezbędne wyposażenie gastronomiczne

     W całej branży gastronomicznej, nie tylko smak potraw, ale i szybkość ich serwowania decydują o zadowoleniu gości. Dlatego też żadna profesjonalna kuchnia, w której podawane są dania z mięsa, nie może obejść się bez wysoce funkcjonalnego urządzenia, jakim jest kotleciarka, nazywana potoczenie steakerem. Kotleciarki mogą być z powodzeniem stosowane także w sklepach mięsnych, w których konieczne jest odpowiednie przygotowanie mięsa do sprzedaży. Maszyna do rozbijania i nacinania mięsa umożliwia kucharzom i pracownikom punktów mięsnych sprawnie przygotowywać duże ilości jednakowych kotletów, steków, zrazów, filetów, befsztyków, sznycli, oraz bitek. Dzięki kotleciarkom praca w gastronomii staje się bardziej wydajna, a zatrudnione w niej osoby nie muszą wykonywać monotonnej obróbki mięsa za pomocą nieporęcznych tłuczków.

     

    Sposób na idealnie kruche i soczyste mięso dzięki kotleciarce

     Większa wydajność pracy kuchni w restauracjach, stołówkach, firmach cateringowych i innych lokalach gastronomicznych to nie jedyna zaleta zastosowania kotleciarek. Praktyczne urządzenia zapewniają prawidłowe nacięcie i spulchnienie mięsa, niezbędne do jego prawidłowego formowania i obróbki cieplnej. Z pomocą maszyny mięso osiąga idealną wielkość i grubość, co znajduje odzwierciedlenie w doskonałym smaku potraw podawanych gościom. Dostępne w naszej ofercie kotleciarki do mięsa nie miażdżą też struktury surowca oraz nie powodują wypływania z niego naturalnych soków, tak ważnych w obróbce termicznej mięsa. Niewielkie straty wagowe to kluczowa z perspektywy branży gastronomicznej zaleta maszyn do rozbijania i nacinania mięsa.

     

    Kotleciarka ręczna czy elektryczna?

     Nie ma wątpliwości, że kotleciarka mięsna przyśpiesza pracę profesjonalnej kuchni i podnosi walory smakowe serwowanych przez nią dań. Producenci urządzeń gastronomicznych oferują swoim klientom zarówno kotleciarki ręczne, jak i kotleciarki elektryczne. Wybór odpowiedniego sprzętu wymaga przyjrzenia się z bliska obu tym rozwiązaniom. Kotleciarka ręczna, ze względu na niewielką wydajność, sprawdzi się przede wszystkim w punktach mięsnych i mniejszych lokalach gastronomicznych. Kotleciarka z napędem elektrycznym to z kolei doskonały wybór dla miejsc takich jak restauracje, domy weselne czy stołówki zakładowe, w których jednorazowo należy przygotować duże porcje kotletów, bitek czy steków. W takim przypadku zakup atrakcyjnej cenowo kotleciarki do mięsa szybko się zwróci, poprzez ograniczenie czasu pracy ludzi i zmniejszenie wydatków związanych z energią elektryczną wykorzystaną na obróbką termiczną potraw.

    Kotleciarki to profesjonalne urządzenie do obróbki mięsa. Oszczędzając czas poprawia opłacalność, wydajność produkcji oraz powtarzalność jakości przygotowywanych dań.

  • Krajalnice
    Krajalnice

    Krajalnice gastronomiczne do serów i do wędlin

    Zawsze wtedy, gdy do nie wystarczą nawet najostrzejsze noże, dobrym pomysłem będzie zakup specjalistycznej krajalnicy. Inwestycja w jej zakup to trafiony pomysł zwłaszcza a w przypadku profesjonalnych lokali gastronomicznych oraz sklepów. To w nich solidnie wykonana krajalnica posłuży do krojenia chleba w idealnej grubości kromki, krojenia miękkiego sera czy krojenia wędlin. Jeśli chcemy mieć pewność, by krojone przez nas produkty były idealnie równe – powinniśmy zaopatrzyć się w krajalnicę.

     

    Krajalnica – niezastąpione urządzenie do łatwego i sprawnego krojenia

     

    Zakup krajalnicy to inwestycja opłacalna ze względu na możliwość ograniczenia czasochłonnego i pracochłonnego krojenia produktów takich jak chleb, wędliny czy ser. We wszystkim miejscach, gdzie są one serwowane niemożliwym jest samodzielne krojenie przez pracowników dużych ilości tych produktów. Oprócz oszczędności czasu, pokrojone krajalnicą kromki chleba i plastry sera i wędlina są idealnie równe i mają pożądaną grubość. Dzięki temu świetnie prezentują się na talerzu lub na sklepowej ekspozycji.

     

    Mocne i solidne krajalnice w naszej ofercie

     

    Naszym klientom z branży gastronomicznej proponujemy solidnie zaprojektowane krajalnice o dużej mocy. Dzięki swoim parametrom urządzenia te z opcją chodzenia silnika powietrza mogą kroić duże ilości produktów spożywczych przez długi czas. Odpowiadają za to wykonana z aluminium obudowa i stalowe noże o dużej ostrości. Płynna regulacja grubości pozwala na uzyskanie plastrów i kromek o konkretnej grubości. Dzięki zamocowaniu tarczy ostrza w łożysku, urządzenie pracuje wyjątkowo cicho. Bieżące ostrzenie krajalnicy umożliwia z kolei wbudowana ostrzałka. Łatwe czyszczenie bez ponoszenia dodatkowych kosztów zapewnia zaś odkręcana prowadnica. Antypoślizgowe nóżki chronią natomiast przed przesuwaniem się krajalnicy w trakcie pracy.

     

    Wydajne krajalnice gastronomiczne w sklepie

     

    W naszym sklepie internetowym oferujemy szeroki wybór profesjonalnych krajalnic. Wśród nich znaleźć można solidnie wykonane krajalnice do sera z nożami teflonowymi oraz krajalnice do wędlin i serów z nożami stalowymi. Zakup urządzenia to gwarancja szybszego wykonywanie drobnych kuchennych zadań, które wymagają czasu oraz nakładów precyzyjnej i ostrożnej pracy.

     

    Szukasz funkcjonalnej krajalnicy do swojej restauracji, hotelu lub sklepu? Już dziś sprawdź naszą ofertę maszyn do krojenia serów, wędlin i chleba w idealnie grube plastry!

  • Szatkownice
    Szatkownice

    Szatkownice elektryczne to produkty przeznaczone do rozdrabniania surowych warzyw, owoców czy orzechów. Urządzenia te świetnie sprawdzią się w punktach gastronomicznych, gdzie czas i wydajność jest najważniejsza.

  • Nadziewarki do kiełbas
    Nadziewarki do kiełbas

    Nadziewarki do kiełbas

     

    Uwielbiasz smak swojskiej kiełbasy? Planujesz zakup urządzenia, z pomocą którego wyrabiać będziesz idealne smakowo i wizualnie kiełbasy w swoim domu? Nie musisz już polegać na sklepach mięsnych – wystarczy, że zainwestujesz w nadziewarkę do mięsa. Z jej pomocą łatwo i przyjemnie nadziejesz osłonki kiełbas farszem. I będziesz cieszyć się samodzielnie przygotowanymi wyrobami. Profesjonalne nadziewarki do kiełbas znajdziesz w poniższej kategorii!

     

    Okrywaj swojskie smaki dzięki nadziewarce do kiełbas

     

    Nadziewarka do kiełbas to doskonałe rozwiązanie dla osób trudniących się w domowym zaciszu produkcją swojskich kiełbas. Sprzęt stworzony z myślą o miłośnikach pysznych i naturalnych kiełbas, umożliwia sprawne i wygodnie napełnianie osłonek mięsnym farszem zmielonym wcześniej w maszynce do mięsa. Choć niektóre maszynki do mielenia wyposażone są w odpowiednie lejki do faszerowania, to profesjonalne nadziewarki przewyższają je pod względem zastosowanych funkcji. Najważniejsze jednak, że dzięki nadziewarkom, czasochłonne napełnianie osłonek kiełbas staje się o wiele bardziej wydajne.

     

    Jaka nadziewarkę do kiełbas wybrać?

     

    Producenci nadziewarek do kiełbas oferują swoim klientom różnego rodzaju typy urządzeń, w tym nadziewarki ręczne – kolanowe i korbowe, nadziewarki elektryczne oraz nadziewarki hydrauliczne. Ze względu na zróżnicowaną pojemność, sprzęty te doskonale spiszą się w różnych warunkach. I sprostają indywidualnym potrzebom i oczekiwaniom amatorów swojskich wyrobów. W naszym sklepie online z wyposażeniem gastronomicznym proponujmy przede wszystkim nadziewarki ręczne pionowe, które zajmują mniej miejsca w przestrzeni roboczej. Poza niewielkimi wymiarami, stabilne urządzenia z całą pewnością zaspokoją potrzeby gospodarstw domowych, w których wyrabiana jest swojska kiełbasa. Ich dodatkową zaletą jest relatywnie niska cena w stosunku do wielkości wsadu i szybkości nadziewania osłonek farszem. Oprócz tych nadziewarek do mięsa, naszym klientom proponujemy również hydrauliczne urządzenia, które z uwagi na swoje duże wymiary najlepiej sprawdzą się w przetwórstwie mięsnym i gastronomii.

     

    Nadziewarki do kiełbas do w sklepie gastronomicznym

     

    W naszym sklepie można znaleźć nadziewarki do mięsa wykonane z całości z wysokiej jakości stali szlachetnej, odpornej na działania czynników zewnętrznych. Stabilna podstawa urządzeń i specjalny system mocowania zapewnia wygodną i bezpieczną pracę z urządzeniem. Specjalna silikonowa uszczelka zapobiega wyciekaniu farszu ze zbiornika, co dodatkowo podnosi komfort nadziewania kiełbas. Za szybki załadunek farszu odpowiada z kolei wychylany cylinder. Lejki w kilku wymiarach, dołączone do nadziewarek pozwalają na wyrabianie kiełbas różnej wielkości.

     

    Nadziewanie kiełbas nigdy nie było tak proste! Już dziś zainwestuj w solidnie wykonaną, wysoce funkcjonalną i atrakcyjną cenowo nadziewarkę do kiełbas – ręczną, hydrauliczną lub elektryczną!

  • Topory i tasaki
    Topory i tasaki

    Topory i tasaki masarskie

     

    Jesteś właścicielem masarni? Prowadzisz zakład przetwórstwa mięsnego? A może w swojej restauracji serwujesz przede wszystkim dania mięsne? Wiesz zatem doskonale, jak ważne w Twojej codziennej pracy jest wygodne, wydajne i bezpieczne rozbieranie mięsa. Służą temu profesjonalne akcesoria masarskie. W naszym sklepie internetowym znajdziesz wysokiej jakości topory i tasaki, które z łatwością dopasujesz do własnych potrzeb i oczekiwań. Zapoznaj się z naszą ofertą już dziś i wybierz solidnie wykonany topór lub tasak!

     

    Ostre jak brzytwa tasaki i toporki gastronomiczne

     

    Rozbieranie mięsa to zajęcie wymagające czasu i energii. Wykonanie tej pracy nie byłoby jednak możliwe, gdyby nie specjalne urządzenia. Zwykłe noże kuchenne nie poradzą sobie z całymi, dużymi kawałkami mięsa. Znacznie lepsze będą tu profesjonalne topory i tasaki masarskie, wyposażone w ostre niczym brzytwa ostrza, szybko i precyzyjnie rozdrabniające mięso. W naszym sklepie internetowym znajdziesz solidnie wykonane tasaki i toporki z ostrzem z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Ich polietylenowe rączki zapewniają pewny chwyt podczas obróbki wołowiny, wieprzowiny czy drobiu. Dzięki swojej niskiej wadze akcesoria te są w pełni bezpieczne i komfortowe nawet przy intensywnym, codziennym użytkowaniu, zapewniając jednocześnie maksymalnie szybkie i wygodne rozbieranie mięsa.

     

    Tasaki i toporki – niezawodne w rozbieraniu mięsa

     

    Tam, gdzie rozbierane są duże ilości mięsa, posiadanie tasaków i toporków zdaje się być najlepszą inwestycją w wydajność i wygodę pracy. Oferowane w naszym sklepie akcesoria, oprócz oszczędności czasu i energii, gwarantują również najwyższe standardy higieny. Materiały zastosowane do produkcji tasaków i toporków przeznaczone są bowiem do kontaktu z mięsem, obrabianym w zakładach przetwórstwa, masarniach i restauracjach.

     

    Znajdź odpowiedni tasak i topór w sklepie narzędziami gastronomicznymi

     

    Z naszą ofertą wychodzimy naprzeciw klientom, chcącym kompleksowo zaopatrzyć swoją działalność w niezbędne akcesoria gastronomiczne. By tak się stało, w sklepie online proponujemy tasaki i toporki w różnych wymiarach, w tym tasaki 350 mm i topory 260 mm. Szeroki ich wybór pozwala skompletować potrzebne wyposażenie lokalu, które usprawni jego pracę na długie, długie lata.

     

    Sprawdź nasza aktualną ofertę toporów i tasaków, by wybrać model, który sprosta potrzebom Twojego zakładu mięsnego, masarni lub restauracji. Zapraszamy!

  • Akcesoria
    Akcesoria

    Różne akcesoria

  • Piły do kości
    Piły do kości
Sortuj produkty:
  • Cookpro

    Cena:892,50zł netto

    1 097,78zł brutto

    w magazynie

    Mieszarka ręczna do farszu - dane techniczne: Pojemność: 15l wymiary zewnętrzne: 410x280x360mm. W komplecie pokrywa z tworzywa

  • Cookpro

    Cena:577,50zł netto

    710,33zł brutto

    w magazynie

  • Cookpro

    Cena:3 099,00zł netto 4 515,00zł

    3 811,77zł brutto

    w magazynie
    Promocja

    Urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej Wsad do 10kg/15l Separator obierzyn wykonany ze stali nierdzewnej Możliwość obierania warzyw bulwiastych Wydajność do 110kg/h Sterowanie czasomierzem 0-5min Talerz ścierny wykonany ze stali Wymiary: 410x550x1490mm Waga: 61kg Separator należy czyścić po każdym wsadzie Moc: 750W Zasilanie 230V

  • Cookpro

    Cena:1 000,00zł netto 1 299,00zł

    1 230,00zł brutto

    w magazynie
    Promocja

    Wilki do mięsa 12 to urządzenia przeznaczone do zakładów gastronomicznych, sklepów i hoteli. Wilk przystosowany jest do pracy ciągłej dzięki zastosowaniu wentylatora odprowadzającego gorące powietrze z silnika Taca podawcza wykonana ze stali nierdzewnej Sito nóż ślimak oraz gardziel wykonane z wyjątkowo trwałych stopów metali. Obudowa wykonana z...

  • Cookpro

    Cena:1 350,00zł netto 1 799,00zł

    1 660,50zł brutto

    w magazynie
    Promocja

    Wilki do mięsa to urządzenia przeznaczone do zakładów gastronomicznych, sklepów i hoteli.  Łatwo odłączana gardziel Otwór wsadowy o średnicy 50mm W komplecie: sita 8mm i 6mm, nóż, popychacz oraz taca podawcza.

  • Cookpro

    Cena:3 725,50zł netto

    4 582,37zł brutto

    w magazynie

    Wilki do mięsa Linia TC to urządzenia przeznaczone do zakładów gastronomicznych, sklepów i hoteli. Wilk przystosowany jest do pracy ciągłej, dzięki zastosowaniu wentylatora odprowadzającego gorące powietrze z silnika. Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej. Odłączana gardziel...

  • Cookpro

    Cena:2 415,00zł netto

    2 970,45zł brutto

    w magazynie

    Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej Duża wydajność  Otwory wentylacyjne na bokach urządzenia odprowadzające ciepło Gumowe antypoślizgowe nóżki ułatwiające stabilne ustawienie maszyny podczas pracy Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej

  • Cookpro

    Cena:1 890,00zł netto 2 940,00zł

    2 324,70zł brutto

    w magazynie
    Promocja

    Szatkownica do rozdrabniania surowych warzyw, owoców oraz orzechów Obudowa wykonana ze stopu aluminium Dwa otwory wsadowe: Cylindryczny do warzyw długich, średnica 550mm oraz owalny do większych produktów 175x80mm Wydajność orientacyjna: 40 kg/h Rotacja tarczy: 270 obr/min Zawiera wybierak oraz komplet 5 tarcz dających różne efekty krojenia

  • Cookpro

    Cena:115,50zł netto

    142,07zł brutto

    w magazynie

    Tracza do palstrów 2mm Dokładne i efektywne szatkowanie warzyw w plastry o grubości 2 mm za sprawą trzech ostrzy Element prosty w montażu Łatwe i szybkie mycie

  • Cookpro

    Cena:115,50zł netto

    142,07zł brutto

    w magazynie

    Tracza do plastrów 4mm : Dokładne i efektywne szatkowanie warzyw w plastry o grubości 2 mm za sprawą trzech ostrzy Łatwe i szybkie mycie

  • Cookpro

    Cena:210,00zł netto

    258,30zł brutto

    w magazynie

    Tarcza do plastrów 8mm : Precyzyjne krojenie warzyw na plastry o grubości 8 mm Łatwe utrzymanie czystości Prosty montaż i wymiana

  • Cookpro

    Cena:210,00zł netto

    258,30zł brutto

    w magazynie

    Tarcza do plastrów 10mm Precyzyjne krojenie warzyw na plastry o grubości 10 mm Łatwe utrzymanie czystości Prosty montaż i wymiana

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
1 230,00zł Do darmowej wysyłki brakuje Ci
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki