Obróbka cieplna 

Obróbka cieplna
  • Bemary
    Bemary

    Bemary gastronomiczne, cateringowe

    Przedstawiamy nowoczesne bemary gastronomiczne, które dzięki wykorzystaniu innowacyjnych technologii pozwalają na jeszcze dłuższe utrzymanie potraw w ciepłej temperaturze. Bemary elektryczne zostały zaprojektowane w taki sposób, by umożliwiać łatwe, szybkie i bezpieczne podgrzewanie żywności. Dużym plusem tego rodzaju konstrukcji jest możliwość podgrzania potraw nawet wtedy, gdy trafiają do bemaru schłodzone.

    Bemary – podgrzewacze potraw elektryczne ze stali nierdzewnej

    Stawiamy jedynie na wysokiej jakości materiały, by oferowane przez nas podgrzewacze potraw elektryczne mogły być stosowane przez naszych Klientów przez wiele kolejnych lat. Wszystkie bemary wykonane zostały z wysokiej klasy stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na korozję i o wiele lepiej znoszą wszelkie ewentualne uszkodzenia chemiczne i mechaniczne. Stalowa konstrukcja powoduje również, że ciepło w bemarach utrzymuje się dłużej, niż ma to miejsce w bemarach wykonanych z tworzywa. Za niewątpliwie duży plus podgrzewaczy gastronomicznych ze stali szlachetnej mamy także wygląd – znaczący wtedy, gdy bemary są widoczne dla gości restauracji lub baru.

    Cateringowe bemary - proste w obsłudze i czyszczeniu

    Urządzenie spełnia swoje zadanie dzięki wbudowanemu w nie elektrycznemu układowi grzewczemu. Do uruchomienia jego pracy potrzebne jest jedynie przekręcenie włącznika. Do wyboru jest kilka poziomów grzania, co pozwala na szybkie dopasowanie temperatury do swoich potrzeb. Co ważne, w tym przypadku bezpieczna w użytkowaniu jest również opcja ustawienia maksymalnej temperatury (nawet 90 stopni). Bemary cateringowe wyposażone są bowiem w termostaty, które zapobiegają przegrzaniu i w razie potrzeby automatycznie zmniejszają intensywność pracy podgrzewacza.

    Osoby szukające komfortowych rozwiązań z pewnością docenią również to, że większość oferowanych przez nas bemarów ma odpływ w postaci kranika lub wężyka. Dzięki temu opróżnienie bemaru nawet z gorącej jeszcze wody jest bezpieczne i zdecydowanie szybsze.

    Różne kształty i wielkości – bemary gadtronomiczne dopasowane do potrzeb

    W naszej kolekcji dostępne są bemary różnej wielkości, w tym te z przestrzenią na 3 osobne pojemniki GN, niesamowicie przydatne przy serwowaniu wielu dań. Wygodne także podgrzewacze elektryczne z kociołkami i pokrywami, jakie sprawdzają się do zup czy gulaszu. Dużą popularnością cieszą się bemary ze szklaną osłoną. Pozwalają na eksponowanie urządzeń oraz oferowanych w lokalu potraw. Są niezbędne w restauracjach z otwartym dla gości bufetem.

    Wszystkie bemary elektryczne cookPRO cenione są za swoją niezawodność, szybkie i bezpieczne działanie w każdej sytuacji. Pozwalają na utrzymanie potraw ciepłych przez cały dzień lub noc, przez co tak często wybierane są przez firmy cateringowe lub profesjonalne lokale gastronomiczne.

    Zapraszamy do skontaktowania się z naszymi wykwalifikowanymi doradcami, którzy chętnie doradzą, które bemary najlepiej sprawdzą się w Państwa kuchni. Przypominamy również, że do zakupionych bemarów udzielamy gwarancji nawet do 24 miesięcy oraz komfortowego serwisu pogwarancyjnego.

    Nowoczesne bemary  posiadają przyłącza elektryczne, dzięki czemu mogą przez dłuższy czas utrzymywać ciepło, a nawet podgrzewać potrawy. Bemary stosuje się w gastronomi. Często są wbudowywane w lady bufetowe zakładów garmażeryjnych.

  • Makaroniarka
    Makaroniarka

    Makaroniarki to urządzenia przeznaczone do szybkiego gotowania dużej ilości makaronu. Świetnie sprawdzą się wszędzie tam gdzie potrzebna nam duża wydajność.

  • Sous vide
    Sous vide

    Sous vide jest metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania

  • Frytownice
    Frytownice

    Gotowe sprostać nawet największym wyzwaniom gastronomicznym, niezwykle wydajne, a przy tym ekonomiczne w eksploatacji, cenione za swoją trwałość i nowoczesne technologie – takie są właśnie oferowane przez nas frytownice, stworzone z myślą o Klientach stawiających na wysoką jakość.

    Frytownice wysokiej jakości – niezawodne mimo upływu lat

    Wierzymy, że tylko dobrej jakości sprzęt jest w stanie przekształcić się w inwestycję, która zamiast nieustannie narażać na kolejne koszty związane z naprawą lub koniecznością wymiany, służy przez lata przy utrzymaniu tak samo imponującej mocy działania. Dlatego właśnie oferujemy frytownice wykonane z wysokiej klasy stali nierdzewnej o nowoczesnej konstrukcji z komfortowymi opcjami.

    Nowoczesny system „zimnej strefy”

    Jedną z takich opcji jest z pewnością system „zimnej strefy”, w jaki wyposażony zostały wszystkie nasze frytownice. To specjalnie wydzielona część, znajdująca się na samym dnie komory pod grzałką, gdzie opadają resztki wypadające z kosza. Ze względu na utrzymanie tam o wiele niższej temperatury nie dochodzi do ich przypalenia, a my możemy cieszyć się dobrej jakości olejem na dłużej.

    Frytownice z kranem lub spustem

    Frytownice z kranem (spustem) umożliwiają błyskawiczne opróżnianie frytownicy z oleju. Większość urządzeń ma specjalny kranik, dzięki któremu proces wymiany oleju nie zajmuje więcej niż 5 minut. Mechanizm ten staje się również potrzebny wtedy, gdy przychodzi czas wyczyszczenia urządzenia – zużytego oleju pozbywamy się natychmiastowo, a wykonane ze stali szlachetnej ścianki są bezproblemowe w doprowadzeniu ich do idealnej czystości. Nie przywierają do nich elementy, które wypadły z kosza, ani też nie zbiera się trudna do wyszorowania warstwa.

    Duża moc przy niewielkim zużyciu prądu

    Frytownice nagrzewają się szybko, pozwalając na ekspresowe przygotowanie posiłku. Ich nowoczesna konstrukcja minimalizuje przy tym zużycie prądu, dzięki czemu frytkownice z naszej kolekcji dobrze sprawdzają się w punktach gastronomicznych typu fast food, gdzie liczy się szybki czas wydania dania oraz często konieczne wielogodzinne działanie urządzenia.

    Profesjonalne frytownice elektryczne dla gastronomii

    Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom również najbardziej wymagającym Klientom, oferując nie tylko jednokomorowe frytownice elektryczne, ale także te wyposażone w dwie oddzielne komory. Umożliwia to utrzymywanie różnej temperatury w każdej z komór, dzięki czemu frytownica może być używana jednocześnie jako standardowa frytkownica do smażenia frytek, jak i ta przeznaczona do innych potraw, które wymagają odmiennej temperatury oraz czasu smażenia. W naszej ofercie dostaną Państwo również frytownice ciśnieniowe, powszechnie znane jako zdrowe frytownice, bo skracają czas smażenia i obniżają zużycie tłuszczu oraz prądu.

    Frytkownice z regulacją temperatury

    Samo ustawienie wygodnej dla nas temperatury i jej utrzymanie opiera się na użyciu wygodnego pokrętła z możliwością regulacji od 40 do 190 stopni (w zależności od modelu). Frytownice mają specjalne zabezpieczenie termiczne, które chroni przed przegrzaniem, a wbudowana w konstrukcję lampka kontrolna informuje o momencie idealnym na rozpoczęcie smażenia. Kosz ze składaną rączką daje możliwość łatwego wkładania oraz wyciągania frytek. Przydatny jest też element pozwalający na bezpieczne zawieszenie kosza nad poziomem oleju, co eliminuje konieczność wydzielenia na niego dodatkowego miejsca.

    Frytownice od cookPRO

     Frytownice elektryczne dzięki swojej niezawodności i wysokiej jakości wykonania idealnie nadają się do ekskluzywnych restauracji, fast foodów wymagających dużej intensywności pracy, a nawet domów, gdzie stawia się na dobre urządzenia, służące nawet przez kilkanaście lat.

    Zachęcamy do regularnego sprawdzania naszej oferty. Każdego sezonu część urządzeń dostępna jest w promocyjnej cenie, co dotyczy również profesjonalnych frytownic z poniższej kolekcji. W razie trudności z wyborem odpowiedniego sprzętu zapraszamy do skontaktowania się z nami bezpośrednio – wykwalifikowani doradcy chętnie udzielą informacji, który model wybrać.

    Frytkownica – urządzenie służące do smażenia potraw w gorącym oleju (fryturze), używane przede wszystkim do smażenia frytek. Do frytkownicy wlewa się różnego rodzaju olej, a następnie smaży się frytki, aż do uzyskania odpowiedniego koloru, smaku i miękkości.

  • Witrynka do frytek
    Witrynka do frytek

    Witrynki do frytek pozwalają na przechowywanie przyrządzonych frytek przez jak najdłuższy czas zachowując przy tym chrupkość i konsystencję.

  • Grille kontaktowe
    Grille kontaktowe

    Grille kontaktowe

    Grillowanie uznawane jest za jedną z najlepszych technik obróbki termicznej jedzenia. Potrawy z grilla cenione są zarówno ze względu na swoje walory smakowe, prostotę przygotowania, jak również właściwości zdrowotne. Nic więc dziwnego, że grillowane potrawy znajdują się często w menu lokali gastronomicznych, jak i są serwowane w domowych warunkach. Do przygotowania smacznych dań mięsnych, rybnych, warzywnych czy z pieczywem potrzebne są jednak specjalne urządzenia. Profesjonalne grille kontaktowe znaleźć można teraz w naszej ofercie.

     

    Do czego przydają się grille kontaktowe?

     Grille kontaktowe to profesjonalne urządzenia, które mogą być z powodzeniem stosowane zarówno w lokalach gastronomicznych, jak i domowych kuchniach. Dzięki nim można szybko, prosto i wygodnie przyrządzać grillowane mięsa, ryby, kanapki panini, opiekane bułki, hot dogi, przekąski imprezowe i wiele innych pysznych dań. Właściwości techniczne grillów kontaktowych znacznie usprawniają pracę kuchni, jak i wydobywają właściwości smakowe potraw.

     

    Grille panini, opiekacze do bułek i hot dogów francuskich

     W trosce o potrzeby i oczekiwania naszych klientów, w ofercie urządzeń do obróbki termicznej zgromadziliśmy wysokiej jakości grille kontaktowe pojedyncze i podwójne, a także grille panini oraz opiekacze do bułek i opiekacze hot-dogów francuskich. Różnorodność zastosowania urządzeń pozwala korzystać w nich podczas przygotowywania rozmaitych potraw zarówno w domu, jak i lokalu gastronomicznym. Zaletą urządzeń jest możliwość grillowania bez nadmiaru tłuszczu czy przypalonego jedzenia.

     

    Grille kontaktowe wysokiej jakości w naszym sklepie

     Oferowane przez nas grille kontaktowe zostały precyzyjnie wykonane z ryflowanej płyty żeliwnej i płyty ceramicznej. Obudowę urządzeń stanowi stal nierdzewna. Dzięki temu są one wysoce odporne na działanie czynników zewnętrznych. Wysoką wydajność urządzeń zapewniają nieprzywierające płyty grillowe o dużej powierzchni grzewczej. Szeroki zakres temperatur pozwala z kolei na dopasowanie poziomu grillowania do danej potrawy. Dla bezpieczeństwa użytkowania urządzenia wyposażono w izolowane termicznie uchwyty oraz nóżki antypoślizgowe, zapewniające stabilną pozycję na blacie roboczym. Nadmiar tłuszczu odprowadzany jest za pomocą specjalnej szufladki, którą można swobodnie wymontować i wyczyścić po użyciu grilla kontaktowego.

     

    Grillowanie na okrągło

     Masz ochotę na grillowane mięso w środku zimy? Chcesz serwować gościom swojej restauracji zdrowe i smaczne potrawy z grilla? Już dziś sprawdź naszą ofertę urządzeń, dzięki którym przygotujesz wyborne mięsa, ryby, warzywa, kanapki panini, zapiekanki i wiele innych przysmaków przez cały rok.

    Grille elektryczne kontaktowe to profesjonale urządzenia, które świetnie sprawdzą się w kuchniach domowych i gastronomicznych.
    Równomierne smażenie umożliwia wykorzystanie dwóch płyt grzewczych górna i dolna.

  • Płyty grillowe
    Płyty grillowe

    Płyty grillowe

     Płyty grillowe to profesjonalne urządzenia, które sprawdzą się w każdym lokalu gastronomicznym, takich jak: restauracje, bary szybkiej obsługi, a nawet w mobilnych budkach znanych jako „foodtruck”. Elektryczne płyty grillowe marki cookPRO skonstruowane są w taki sposób, aby znacznie usprawnić przyrządzanie potraw na nich, nie narażając przy tym użytkowników na niebezpieczeństwo. W naszym asortymencie posiadamy dwa rodzaje płyt: całą gładką oraz połączenie gładkiej i ryflowane. Płyty grillowe ryflowane wyposażone są dodatkowo w specjalnie wyprofilowaną powierzchnię grillową, która w szczególności polecana jest to smażenia bez użycie tłuszczu. Dodatkowo nie zajmują dużo miejsca i mają bardzo atrakcyjny design. Są w pełni mobilne, dzięki czemu można je ustawiać w dowolnie wybranym miejscu w kuchni, co znacząco podnosi komfort użytkowania sprzętu.

     Płyty grillowe- idealny sposób na przygotowanie smacznych posiłków

    Płyty grillowe doskonale sprawdzą się do smażenia wszelkiego rodzaju mięs, ryb, jajek, warzyw, a nawet owoców i produktów zbożowych. Wykonane są ze stali nierdzewnej, która daje możliwość smażenia zarówno na sucho, jak i z użyciem tłuszczu. Produkty nie przywierają do urządzenia, przez co resztki nie palą się, a przygotowane dania są dużo zdrowsze i smaczniejsze. Bardzo przydatne są również wbudowane termostaty, które dają możliwość regulowanie temperatury grzania w zakresie od 50 do 300oC. Duża powierzchnia płyty grzewczej umożliwia przygotowanie większej ilości jedzenia w krótszym czasie.

     Płyty grillowe to urządzenia o najwyższych standardach bezpieczeństwa

    Te profesjonalne urządzenia do grillowania potraw posiada wiele zabezpieczeń chroniących przez poparzeniami, które są bardzo częstymi urazami w branży gastronomicznej. Brzegi płyty grzewczej zakończone są krawędziami o wysokości 8cm. Są to bardzo dobrze przemyślne elementy, gdyż doskonale chronią przed chlapiącym, nagrzanym olejem. Dodatkowo płyty posiadają wbudowany system zabezpieczenia termicznego, chroniącego przez przegrzewaniem się maszyny.

     Proste w obsłudze i czyszczeniu urządzenie

    Elektryczne płyty grillowe są to intuicyjne urządzenia, do obsługi których nie potrzebne są specjalne umiejętności. Aby przygotować idealnie zgrillowane produkty należy jedynie ustawić na termostacie odpowiednią temperaturę grzania, a następnie odczekać do zapalenia się lampki sygnalizującej gotowość do pracy. Dzięki wydajnym grzałką ciepło szybki i równomiernie rozprowadza się po całej powierzchni płyty, co gwarantuje takie same podgrzanie wszystkich grillowanych produktów. Po zakończeniu pracy i wystudzeniu urządzenia, z łatwością można je wyczyścić. Z racji tego, że całe urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej, jego mycie nie wymaga dużych nakładów pracy i zabiera bardzo mało czasu. Płyty grillowe są więc idealne dla wszystkich firm ceniących sobie wygodę i funkcjonalność.

     Solidne wykonanie i uniwersalność

    Płyty grillowe cookPRO wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej, która jest niezwykle odporna na wpływ wysokiej temperatury oraz wszelkie uszkodzenia mechaniczne. Dzięki starannemu wykonaniu i obszernej wiedzy naszych fachowców, urządzenia te prawidłowo eksploatowane będą działały przez wiele lat. Płyty grillowe to jedne z najbardziej bezawaryjnych urządzeń dostępnych w naszym sklepie.

    Płyty grillowe to wysokiej jakości urządzenia gastronomiczne, które swoje zastosowanie znajdą w restauracjach,barach szybkiej obsługi czy mobilnych budkach samochodowych.
    Doskonale sprawdzią się podczas smażenia produktów mięsnych, rybnych, jajek, warzyw i innych potraw

  • Naleśnikarki
    Naleśnikarki

    Naleśnikarki to profesjonalne urządzenia do przygotowywania równych, okrągłych naleśników.
    Doskonale sprawdą się w dużych restauracjach, barach mlecznych, jak również w kuchni domowej.

  • Rolki do hot-dogów
    Rolki do hot-dogów

    Podgrzewacze do hod-dogów to urządzenia, które świetnie sprawdą się na stacjach benzynowych jak i w restauracjach czy nawet w sklepach.

  • Rożna
    Rożna

    Rożna gastronomiczne, do mięsa, kurczaków

     

    Pieczenie na rożnie od lat uznawane jest zarówno przez kucharzy, jak i miłośników dobrego jedzenia, za najlepszy sposób przygotowywania dużych kawałków mięsa. W szczególności pieczenie na rożnie sprawdza się podczas serwowania całych kurczaków, kebabów czy indyków. Mięso z rożna wyróżnia się doskonałą soczystością, równomiernie zarumienioną i chrupiącą skórką oraz delikatnym wnętrzem. Osiągnięcie takiego efektu możliwe jest tylko na rożnie gastronomicznym. Urządzenia do przygotowywania wyjątkowo pysznych mięs znajdziesz w poniższej kategorii produktów.

     

    Gastronomiczne rożna do mięsa

     

    Rożna to profesjonalne urządzenia, które najczęściej wykorzystywane są w restauracjach, barach, bufetach, lokalach typu fast food, a nawet sklepach. Elektryczne bądź gazowe rożna do kurczaków i innych rodzajów mięsa wyróżniają się kompaktowymi rozmiarami co sprawia, że zmieszczą się nawet w lokalach małej gastronomii. W zależności od modelu, rożen może służyć do pieczenia od kilku do nawet kilkudziesięciu sztuk całych kurczaków lub jego fragmentów, a w szczególności udek.

     

    Stalowy rożen do kurczaka i innych mięs

     

    Wiemy jak ważna w branży gastronomicznej jest wytrzymałość zakupionych urządzeń do obróbki cieplnej. Dlatego w tej kategorii prezentujemy rożna do kurczaków wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, mogącej mieć kontakt z żywnością. Dzięki niej urządzenie jest odporne na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne oraz działanie korozji. Utrzymanie właściwego poziomu higieny umożliwia również specjalny, wyjmowany wsad na nieczystości powstające podczas pieczenia mięsa. Łatwa obsługa urządzenia do pieczenia soczystych i chrupiących mięs możliwa jest z kolei dzięki dwóm pokrętłom pozwalającym płynnie regulować zakres temperatury. Widelce rożna do kurczaków obracające się wokół własnej osi sprawiają, że mięso opieka się równomiernie z każdej strony. Hartowana szyba osłaniająca przestrzeń roboczą służy do podglądania postępów pieczenia. Dzięki szybkiemu nagrzewaniu urządzenia pieczenie kurczaków na rożnie jest nie tylko wygodne, ale i szybkie.

     

    Chcesz serwować swoim klientom równomiernie przypieczonego kurczaka lub inne soczyste mięso? Szukasz rożna, który zużywa optymalną ilość prądu lub gazu? Już dziś sprawdź naszą ofertę profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego w przystępnych cenach!

  • Opiekacze do kebaba
    Opiekacze do kebaba

    Opiekacze do kebabu lub gyrosa

  • Noże do kebaba
    Noże do kebaba

    Noże do kebabu

  • Salamandry
    Salamandry

    Salamandry elektryczne

     

    Ciepłe kanapki, chrupiące bagietki, pizze i zapiekanki – to jedne ze sztandarowych dań w wielu lokalach gastronomicznych. Ich przygotowanie i serwowanie klientom nie byłoby możliwe bez odpowiedniego sprzętu do obróbki cieplnej. Klientom naszego sklepu polecamy profesjonalne salamandry, które powodzeniem mogą być użytkowane nie tylko w profesjonalnych restauracjach, ale i kuchniach w warunkach domowych.

     

    Beztłuszczowe opiekacze do potraw

     Salamander elektryczny to urządzenie znajdujące zastosowanie podczas beztłuszczowej obróbki termicznej potraw. Dzięki niemu możliwe jest sprawne pieczenie, smażenie i grillowanie oraz szybkie wydawanie idealnie ciepłych i smacznych potraw. Salamandry używane są przede wszystkim tam, gdzie w menu znajdują się pizze, zapiekanki, hamburgery, hot-dogi, kanapki czy bagietki. Mogą też grillować lub opiekać poszczególne elementy potraw, na przykład mięso. Wysoka funkcjonalność salamandrów elektrycznych sprawia, że z powodzeniem mogą zastąpić kilka innych urządzeń.

     

    Salamander elektryczny

     Salamander, choć większości osób kojarzy się z gatunkiem płazów, profesjonalnym kucharzom znany jest jako niezwykle praktyczne urządzenie o wysokich parametrach technicznych. Zasilane elektrycznie opiekacze do potraw dostępne w naszej ofercie wykonane są z wytrzymałej i odpornej na czynniki zewnętrzne stali nierdzewnej, którą łatwo utrzymać w czystości. Dodatkowo urządzenie wyposażono w wyjmowany ruszt wraz z tacką na okruchy i wydobywający się tłuszcz. Oszczędnie zasilanie gwarantowane jest przez możliwość pełnego lub częściowego nagrzewania. Urządzenie posiada również czasomierz z możliwością zapisu najczęściej używanych ustawień. Duża powierzchnia grzewcza pozwala na opiekanie, podgrzewanie lub smażenie kilku potraw jednocześnie. Boczne osłony zapobiegają utracie ciepła, zaś odpowiednia izolacja uniemożliwia przenikanie zapachów jedzenia. Stabilne nóżki zapewniają z kolei stabilną pozycję opiekacza do potraw. Potrawy po wyjęciu z salamandra są idealnie chrupiące.

     

    Salamander z windą i bez windy

     Producenci wyposażenia gastronomicznego oferują swoim klientom salamandry z windą oraz bez windy. Pierwszy model, wyposażony w regulację położenia panela grzewczego nad rusztem, świetnie sprawdza się do przygotowywania zapiekanek, pizzy oraz dań z grilla. Możliwość płynnej regulacji rusztu urządzenia do opiekania pozwala uzyskać produkt o odpowiednich walorach smakowych i wizualnych. Grzałkę o ruchomej wysokości i szerokim zakresie regulacji można dopasowywać do wielu typów dań, serwowanych w restauracjach. Alternatywą dla opiekaczy z windą są modele salamandrów bez windy. W urządzeniach tych można swobodnie umieszczać zarówno niskie, jak i wysokie naczynia z jedzeniem do przygotowania.

    Salamander to profesjonalny sprzęt gastronomiczny, który swoje zastosowanie odnajdzie w każdej kuchni.
    Doskonale sprawdzi się do przygotowywania kanapek, bagietek, pizzy lub zapiekanek.
    Jego szerokie wykorzystanie doceniane jest zarówno w lokalach gastronomicznych, jak również gospodarstwach domowych.

  • Frytownice ciśnieniowe
    Frytownice ciśnieniowe

    Profesjonalne frytownice ciśnieniowe

    Frytownice ciśnieniowe z naszej oferty to innowacyjny produkt, wyróżniający się spośród powszechne oferowanych na rynku przede wszystkim swoim kompaktowym rozmiarem. Dzięki temu możemy cieszyć się mnogością zalet, jakie daje smażenie ciśnieniowe, bez konieczności wydzielania specjalnej przestrzeni na znaczący w swych rozmiarach sprzęt.

    Frytownice ciśnieniowe to zdrowsze i smaczniejsze potrawy

    Polecane są zarówno małym, jak i dużym lokalom gastronomicznym. Hitem stają się w lokalach, które oferują smażone na głębokim tłuszczu porcje kurczaków, tzw. nuggetsy. We frytownicach ciśnieniowych mamy możliwość przygotowania mięsa wyższej jakości – ma ono lepszy smak, jest chrupiące z zewnątrz, a miękkie i bardziej soczyste w środku. Podobnie jest też z każdym posiłkiem, który w tego rodzaju frytownicy przygotujemy. Również tradycyjne frytki smakować będą o wiele lepiej, bo zachowany zostanie ich prawdziwy smak i nigdy nie dojdzie do sytuacji, gdy przesycone one będą tłuszczem i niezdatne do jedzenia.

    Dlaczego nazywane są zdrowymi frytownicami?

    Frytownice ciśnieniowe to inaczej zdrowe frytownice, bo dzięki wysokiemu ciśnieniu pozwalają na szybkie przygotowanie jedzenia, skracając przy tym sam proces smażenia i minimalizując ilość tłuszczu, który wsiąka w potrawy. Efektem jest zdrowszy w porównaniu do tradycyjnych frytownic posiłek oraz mniejsze zużycie prądu, co zwiększa ekonomiczność używania sprzętu.

    Łatwe i bezpieczne w obsłudze

    Pomimo mniejszego rozmiaru, frytownica ciśnieniowa z naszej kolekcji ma tak samo dużą pojemność, co pozostałe urządzenia. Korzystanie z niej jest niezwykle proste i wydajne, dzięki możliwości automatycznej regulacji temperatury, specjalnemu zaworowi, którym wydostaje się para i szczelnie zamykanej komorze. Cała konstrukcja zaprojektowana została tak, by maksymalnie zwiększyć efektowność urządzenia, minimalizując zużycie prądu i konieczność nadzorowania jej.

    Wszelkie poszczególne etapy smażenia odbywają się automatycznie, a naszym zadaniem jest jedynie ustawienie właściwej temperatury za pomocą pokrętła. Do frytownicy dołączamy wszelkie niezbędne informacje, dzięki którym poradzi sobie nawet zupełnie niedoświadczona osoba.

    Z kolei nawet profesjonalny kucharz doceni timer, odmierzający czas do 30 minut. W ten sposób zawsze mamy pewność tego, że potrawa będzie dobrze przygotowana – ani przypalona, ani surowa od wewnątrz. Nieocenione jest to w restauracjach, gdzie tempo pracy często sprzyja pomyłkom. W tym przypadku nigdy więcej nie dojdzie do sytuacji, w której niedosmażony kotlet de volaille trafi na stół ważnego dla nas gościa.

    W przypadku wątpliwości zachęcamy do kierowania pytań do naszych wykwalifikowanych doradców za pomocą wygodnego formularza kontaktowego. Dostęp do niego znajdą Państwo w zakładce „kontakt”. W przypadku konieczności udzielenia szybkiej odpowiedzi zaleca się skontaktowanie z firmą cookPRO telefonicznie w godzinach otwarcia sklepu.

Sortuj produkty:

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
1 230,00zł Do darmowej wysyłki brakuje Ci
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki